Skip to content

Acne Behandelingen

Wat is Acne?

Acne is de meest voorkomende huidaandoening bij jongeren. Het is een ontstekingsproces in het haarfollikel-talgkliersysteem beïnvloed door hormonale factoren. Kenmerkend voor acne zijn papels, ontstekingen ( pustels ) en mee-eters ( comedonen ). Favoriete plekken waar acne zich vestigt zijn het gezicht, hals en rug. Talg wordt geproduceerd om de huid soepel te houden. Zodra er een overproductie van talg plaatsvindt ontstaat er vaak acne.

Waardoor Acne?

Acne kan door verschillende oorzaken ontstaan. Het kan erfelijk bepaald zijn, door hormonen ( pubertijd ) veroorzaakt worden, bacteriën of stress.

Allround Beauty

Allereerst is het belangrijk om van de puistjes af te blijven. Uitknijpen veroorzaakt soms littekens. Daarnaast is het van belang om de huid goed te verzorgen om acne te bestrijden en erger te voorkomen. Allround Beauty kan je daarbij helpen.

Allereerst gaan we samen kijken om welke vorm van acne het gaat en welk behandelplan er nodig is. Om de acne goed te behandelen krijg je advies mee voor thuisverzorging.
Bij acne behandelingen wordt er gewerkt met de producten van Nimue en/of pHformula. Deze zorgen ervoor dat de huid diep gereinigd wordt, kalmeerd en herstelt.

Het is het beste om de thuis producten van Nimue en/pf pHformula hierbij te gaan gebruiken om de behandeling extra stimulans te geven.

Zorgverzekering?

Aangezien wij een specialisatie opleiding voor acne hebben gevolgd en geregistreerd bij de Anbos kunt u de acne behandelingen vergoed krijgen van uw zorgverzekering. Mits u hier extra voor verzekerd bent. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar. Mochten hier nog vragen over zijn kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.